De bedste boller med røremaskine

superduperboller (1) superduperboller (2) superduperboller (3) superduperboller (4) superduperboller (5) superduperboller (6) superduperboller (7) superduperboller (8) superduperboller (9) superduperboller (10)

Hej og godformiddag eller godeftermiddag søde læsere. Det er et lidt andet tidspunkt, I får lov til at høre fra mig i dag, end hvad I er vant til. Vi har pt. travlt hos Brands of Beauty med Matas leverandørrunde (som jeg skrev om for nyligt, læs med ved at klikke her) og Beauty 18 messe i weekenden – jeg så forresten lige, at der var en webdesigner som delte en video fra messen, hvis I er blevet nysgerrige på hvad Beauty 18 er for en messe, så kan I bare lige klikke her. Nå, men det jeg egentlig ville sige med det hele var; at derfor har jeg pt. lidt skiftende arbejdstider, og i dag møder jeg så først ved halv tre-tiden, da vi skal til leverandørrunde hos Matas her i København med M2 Beauté. Så hej fra mig nu! Dagens blogindlæg er online lidt tidligere end normalt.

Da jeg i torsdags delte billeder med jer af min nye og helt fantastiske røremaskine fra KitchenAid, lovede jeg også at dele en opskrift med jer på nogle helt igennem fantastiske boller, som jeg laver på røremaskinen! De skal æltes rigtig godt igennem i 15 – 20 minutter, og derfor er en god røremaskine altså uundværlig til denne opskrift! Ved at ælte dejen i så lang tid, får man det optimale ud af gluten i melet, hvilket gør bollerne lette og luftige – og som en bonus holder de sig også friske i længere tid! I får opskriften her :)

Obs! Jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke lige nævnte; at opskriften er inspireret af Ann-Christines skønne opskrift, som I kan finde her.

De bedste boller med røremaskine, 12 stk.:
100 g grovvalsede havregryn
600 g hvedemel 
5 – 6 dl vand
1 tsk sirup 
10 g gær 
½ tsk salt 

  1. Start med at smide vand, sirup, gær og salt i røremaskinen og kør hurtigt dette sammen.
  2. Tilføj efterfølgende havregryn og lad disse køre med i et minuts tid, inden du tilsætter hvedemel løbende.
  3. Lad dejen køre sammen ved lav hastighed i 2 – 3 minutter.
  4. Sæt så røremaskinen op på højeste hastighed og kør dejen i minimum 15 minutter, evt. lidt længere tid. Lav evt. en glutentest for at tjekke, at dejen er færdigæltet.
  5. Stil så dejen i køleskabet natten over – du kan med fordel smøre en skål med olivenolie, inden du putter dejen heri.
  6. Næsten morgen tager du dejen ud og lader den efterhæve i omkring 15 minutter.
  7. Drys lidt mel på et bord, vend dejen ud herpå og skær bollerne ud med en bred kniv. Dejen vil helt sikkert være ret klistret, men det gør ikke noget.
  8. Smid bollerne på en flad bageplade med bagepapir på og bag dem ved 250 grader i fem minutter. Skru herefter ovnen ned på 220 grader og bag i yderligere 10 minutter.
  9. Server med et smil :)

Enjoy!
XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *