En sundere risotto med rosmarin, forårsløg og kål

billede-24-03-2016-20-49-27 billede-24-03-2016-21-14-09 billede-24-03-2016-22-14-52 billede-24-03-2016-22-14-23
billede-24-03-2016-22-14-28
billede-24-03-2016-22-14-33

Kære søde læsere. Det bliver et kort hej her fra Aarhus. Vi er netop ankommet efter et dejligt døgn i Hobro.

…I dag vil jeg dele en forholdsvis sund opskrift med jer… Så hvis I (ligesom jeg) er kørt lidt træt i tung julemad her inden nytåret, er dette altså et rigtig lækkert alternativ. Det er en sund risotto opskrift inspireret af denne fra Hjerteforeningen med masser af gode råvarer. Jeg må nok indrømme, at jeg foretrækker den traditionelle risotto med hvidvin – men hvis man vil spise lidt sundere (og det vil vi sgu gerne engang imellem), så er den her opskrift altså et rigtig lækkert bud.

Risotto med rosmarin, gulerødder, kål og masser af løg, 4 pers.:
300 g risottoris
400 g spidskål uden stok (cirka 1 kålhoved)
70 g porrer 
2 forårsløg
2 gulerødder
2 små løg 
1 stort fed hvidløg 
1 lille kvist rosmarin (cirka en lille håndfuld)
150 g bacon (en pakke)
1 spsk olie 
2 grøntsagsbouillonterninger
1,2 liter vand
40 g parmesan ost + yderligere til topping

  1. Start med alt snittearbejdet. Skyl dit kål rigtig godt og skær stokkene fra. Snit herefter i fine, mindre strimler. Snit også porrer, bacon og forårsløg. Gulerødderne foreslår jeg, at du skærer ud i små firkanter – det bliver simpelthen så lækkert! Men bevares, det kræver utrolig meget overskud og tålmodighed. Orker du ikke dette, så foreslår jeg, at du river gulerødderne groft på en rivejern. Alm. løg hakkes fint og rosmarin hakkes også.
  2. Tænd for panden (obs! Husk at bruge en forholdsvis stor pande) ved middel varme og hæld olien på.
  3. Hæld risene på og røg godt rundt i olien.
  4. Lad risene blive varme – når de begynder at blive klare i enderne kan du smide grøntsager på. Smid forårsløg, gulerødder, løg, presset hvidløg og rosmarin på panden og rør godt rundt.
  5. Tilsæt herefter kål lidt for lidt. Det fylder ret meget, så tilsæt lidt af gangen og lad det falde sammen, tilsæt så lidt mere osv. … Rør godt rundt i et stykke tid, men lad ikke løgene blive brune! Obs! Porrerne gemmes til senere.
  6. Smuldr de to grøntsagsbouillonterninger ned i panden og rør igen godt rundt.
  7. Herefter hældes vandet på. Lad det stå og simre under omrøring i max. 20 min.
  8. Mens risottoen simre kan du stege bacon på en pande ved siden af.
  9. Smid herefter baconen i risottoen.
  10. Steg porrerne hurtigt på samme pande, som du stegte bacon på.
  11. Vend også disse i risottoen.
  12. Slut af med at rive 40 g parmesanost ned i risottoblandingen og rør godt rundt. Dette gør risottoen ekstra lækker og cremet. Servér straks og top med mere parmesan :)

XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *