Hjemmelavet tomatsuppe med kokosolie

tomatsuppe (1) tomatsuppe (2) tomatsuppe (3) tomatsuppe (4) tomatsuppe (5) tomatsuppe (6)
Nye250318 (331)Nye250318 (332)

Hej og godformiddag søde læsere. I får et lidt tidligere indlæg end sædvanligt fra mig i dag – dels fordi denne suppe skal koge i 2 timer, og dels fordi jeg stadig er syg… og keder mig!

Denne opskrift er virkelig blandt mine favoritter! Og også blandt mine gæsters favoritter. Men som sagt; skal suppen koge i minimum 2 timer, så kom i gang i god tid.

Suppen her er desuden et rigtig godt resultat af at ungå madspild. Det er de fleste supper faktisk. Vidste du, at både tomater, løg, hvidløg, peberfrugter og de fleste andre grøntsager kan fryses? Så har du en tomat, peberfrugt eller lignende, der er blevet lidt for blød og kedelig til at spise på en rugbrød og/eller i en salat, så skynd dig at smide den i fryseren – den er fortsat velegnet i en suppe. Jeg smider næsten alt i fryseren, hvis jeg ved, at jeg skal være væk fra mit køleskab i flere dage i træk.

Denne tomatsuppe er lavet på ene frosne tomater – og smager fortsat fantastisk! Hvis du bruger friske tomater, så snit dem lige i mindre stykker, inden du smider dem i gryden. Hvis du bruger frosne tomater, så smid dem bare i hele – det gør ingen forskel.

Tomatsuppe med kokosolie, ca. 3 pers. – en stor portion:
2 dåser flåede tomater
4 almindelige tomater
2 peberfrugter
2 løg (obs! hvis du ikke har alm. løg kan du sagtens bruge rødløg)
4 fed hvidløg
2 chilier (tørrede eller friske)
2 spsk kokosolie
2 grøntsagsbouillonterninger 
Frisk persille 
Vand

  1. Start med at snitte grøntsagerne (tomater, peberfrugt, løg og hvidløg + evt. frisk chili (OBS! Brug kun én chili, hvis du ikke vil have suppen så stærk)).
  2. Svits herefter alle grøntsagerne i en stor gryde i kokosolien – OBS! De må ikke blive brune.
  3. Tilsæt så flåede tomater, grøntsagsbouilloner og nok vand til at dække alle grøntsagerne. Hvis du bruger tørrede chilier, tilsættes de også nu.
  4. Lad suppen koge op og rør godt i den, så grøntsagsbouillonerne bliver rørt ud.
  5. Skru herefter varmen ned til lav varme og lad suppen småkoge med låg på i 2 timer. Kig løbende til suppen og sørg for den ikke brænder på. Tilsæt evt. lidt mere vand hvis nødvendigt.
  6. Efter de to timer blendes suppen. Jeg kan bedst lide den lækker og tyk! Men det er jo en smagssag, så tilsæt evt. yderligere vand her – afhængigt af ønsket konsistens.

Server med cremefraiche og frisk persille. Suppen er også fantastisk med bruschetta, kylling, basilikum, frisk timian, ristede græskarkerner … etc.

God fornøjelse! You’ll love it! Husk at følge mig på Insta :) @LiseVejnoe
XO Lise 

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *