Koldskålsinspireret cheesecake

koldskaalscheesecake (1) koldskaalscheesecake (2) koldskaalscheesecake (6) koldskaalscheesecake (7) koldskaalscheesecake (5) koldskaalscheesecake (8) koldskaalscheesecake (9) koldskaalscheesecake (10)

Shit, et skybrud vi havde her i København i går! Det var vanvitigt. Jeg ved at mange af jer læser med fra Aarhus og Nordjylland, hvordan var vejret hos jer? Fik I også mega meget regn i går? De har lovet skybrud her i København igen i aften… Og i sådan et møgvejr, så har man viiirkelig brug for noget at hygge med – right? Så skynd jer ned for at handle ind til cheesecake, inden regner sætter ind igen, for i dag vil jeg dele en koldskålsinspireret cheesecake opskrift med, som jeg personligt er ret vild med! Den er perfekt til varme sommerdage og -aftner, da den er virkelig frisk. Men den er også cremet, sød og lækker – så forkæl dig selv og dine nærmeste med den… Også regnvejr.

Inden du går i gang, så husk at cheesecaken skal stå i køleskabet i minimum fire timer. Obs! Og husk at til opskriften skal du bruge en springform af Ø28 cm

Koldskålsinspireret cheesecake, 1 kage, 6 – 8 pers.:
300 g kammerjunker 
100 g digestive 
200 g smør

500 g cremefraiche (18 %)
400 g flødeost neutral 
500 g hvid chokolade 
Saften af ½ lime
Skallen af ½ lime 
Saften fra 2 citroner
Skallen fra 2 citroner 
6 blade husblas
Lidt vand 

Piskefløde
Vaniljesukker 
Citronskal 
Citronmelisse 

  1. Start med at lave bunden. Jeg lavede den af kammerjunker for at ramme koldskålsoplevelsen bedre. Og det blev også udmærket, men digestive er helt sikkert bedre til cheesecake-bunde generelt. Put kammerjunker og digestive kiks i en pose (eller to) og knus dem… Jeg plejer at bruge min køkkenrulle. Bland de smuldrede kiks og kammerjunker i en kål med blødt ellers smeltet smør.
  2. Tryk blandingen ud i en smurt springform – både i bunden og op af siderne. Stil så bunden i køleskabet i minimum 30 minutter, så den kan sætte sig.
  3. Og så skal fyldet laves :) Start med at smelte 500 gram hvid chokolade over et vandblad.
  4. Imens chokolade smelter, kan du lave resten af blandingen til fyldet… Tag 500 gram cremefraiche og bland med 400 gram neutral flødeost. Et lille tip: Meny har altid billig flødeost fra deres eget mærke Gestus.
  5. Riv skallen af en halv lime og to citroner ned i blandingen og pres herefter saften fra frugterne ned i blandingen også. Den bliver så frisk og lækker!
  6. Læg så de seks blade husblas i blød i koldt vand i ti minutter.
  7. Imens de seks blade husblas ligger i blød, hældes det smeltede chokolade i flødeost-blandingen. Rør godt rundt.
  8. Put de seks blade husblas i en kop og tilsæt 3 – 4 spsk varmt vand (brug evt. dét som du brugte til at lave vandbad af – det er allerede varmt). Rør vandet rundt indtil de seks blade husblas er opløst, og hæld det så i din flødeost-blanding.
  9. Rør blandingen forsigtigt sammen og hæld den i din cheesecake-bund. Stil kagen i køleskabet i minimum fire timer – gerne mere.
  10. Når cheesecake er klar til servering, pyntes den med flødeskum med vanilje i, revet citronskal og evt. frisk citronmelisse.

God fornøjelse og god weekend!
XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *