Koteletter og pasta med abrikos, chili og spinat

Billede 22-03-2016 18.38.46 Billede 22-03-2016 18.39.22 Billede 22-03-2016 19.36.24 Billede 22-03-2016 19.39.32 Billede 22-03-2016 19.39.47

Kære aller skønneste læsere. Er I monstro i tvivl om, hvad I skal finde på til aftensmad i aften? If so, så lad mig tippe jer om denne lækre pastaret. En cremet pastaret med abrikossauce lavet på lime, appelsin, chili, cremefraiche og andre gode sager. Jeg serverede den med svinekoteletter, men man kan sagtens servere den med kylling eller tofu i stedet.

Husk at I kan finde alle mine andre opskrifter ved at følge tagget ‘opskrifter’ (klik evt. her).

Koteletter og pasta med abrikos, chili og spinat, 2 pers.: 
2 svinekoteletter uden ben, ca. 2 cm tykke 
Salt og peber 

3 – 5 tørrede abrikoser
1 lime 
1 appelsin
1 frisk chili 
1 spsk vineddike 
2 – 3 spsk cremefraiche 
Salt og peber
½ dl vand

200 – 300 g frisk spinat
1 fed hvidløg 
2 løg 
1 spsk olie 
250 g frisk pasta 

  1. Start med at overhælde abrikoserne med ½ dl kogende vand og lad dem afkøle.
  2. Tag en stavblender og blend abrikoserne med vandt og sagt af lime + appelsin, så det bliver til en jævn sauce.
  3. Hak chilien groft og kom den i saucen.
  4. Smag til med vineddike, salt og peber.
  5. Tag en tredjedel fra til at pensle koteletterne med. Resten af saucen gemmes til pastaen og røres op med 2 – 3 spsk. cremefraiche.
  6. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
  7. Pensl koteletterne på beggen sider med den abrikos-chilisauce som er taget fra til det og krydr med salt og peber.
  8. Steg dem på en pande, grillpande – eller endnu bedre: Grill dem. De skal have 3 – 4 minutter på hver side. Skær evt. fedtkanten af koteletterne inden servering.
  9. Skyl spinaten godt og dup den så tør som muligt og kog pastaen efter anvisning.
  10. Imens hakkes løgene fint og svitses i en gryde med olie og hvidløg. Obs! Løgene må ikke tage farve.
  11. Vend spinaten i gryden med løg og kryds med salt og peber indtil spinaten netop falder sammen.
  12. Vend den friskkogte pasta sammen med spinat og løg-blandingen og bland resten af saucen sammen med.
  13. Server den cremede pasta sammen med koteletterne.

Rigtig god tirsdag. 
XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *