Lakselasagne med feta og spinat

Billede 03-04-2016 19.18.33 Billede 03-04-2016 20.19.02 Billede 03-04-2016 20.19.13 Billede 03-04-2016 20.23.05 Billede 03-04-2016 20.23.05 (1) Billede 03-04-2016 20.23.15 (1)

Gode hensigter på læsesalen i dag: Mød på læsesalen senest 9:30, vær mega produktiv og smut først kl. 15:30.
Realitet på læsesalen i dag: Mødte omkring 10:45, tjekkede mails, Facebook og Instagram titusinde gange, fik læst 30 sider og skrevet omkring fire linjer… og toppede ved at smutte kl. 15:15. 

Tja… Real indsats kontra gode hensigter blev gjort lidt til skamme i dag på læsesalen. Men der er en ny dag i morgen (og dagen efter den og dagen efter den og dagen efter den), så jeg skal nok nå det hele (“skrev hun, og håbede at dette måtte blive sandheden i sidste ende” – var der nogen der sagde ønsketænkning?).

Nå, nok om det. For nyligt lavede jeg denne fantastiske lakselasagne til Simon og jeg. Der blev alt for meget mad, så vi spiste den to – tre dage i træk… Men det kan man nu også sagtens, for den smager fantastisk! Jeg elsker generelt lakselasagne, men  denne opskrift med spinat og feta er ekstra lækker. Jeg brugte en kombination af fersk laks og optøet vildlaks fra frost. Jeg snød desuden lidt og købte en færdig mornaysovs, som jeg blot tilsatte revet muskatnød.

Lakselasagne med feta og spinat, 4 – 6 pers.: 
600 – 1000 g fersk laks uden skind 
300 g tørrede lasagneplader 
200 g parmesanost 
1 kg frossen spinat, optøet 
1 rødløg
1 fed hvidløg 
Lidt smør eller olie til stegning 
500 g feta 
Muskatnød 
Salt og peber 
500 ml mornaysauce

  1. Start med at tænde ovnen ved 200 grader.
  2. Lav herefter en blanding af feta og spinat. Det gør du ved at fordele spinaten på en pande eller i en gryde, så væden dampes fra.
  3. Hæld herefter spinaten i en si eller et dørslag og pres væden fra.
  4. Pil og hak herefter løg og hvidløg fint.
  5. Steg løg og hvidløg i lidt smør eller olie på en pande, til de er klare – de må dog ikke blive brune!
  6. Bland spinat, løg og hvidløg i en skål og bland fetaen i. Rør det hele godt sammen og krydr med revet muskatnød.
  7. Varm herefter mornaysaucen i en gryde og smag til med muskatnød, salt og peber. Rør evt. også lidt parmesanost i.
  8. Skær så laksen i skiver og så er du klar til at bygge lasagnen.
  9. Fordel et lag af den rørte mornaysauce i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader ovenpå. Fordel herefter spinat-feta-blandingen ovenpå efterfulgt af et lag laks. Fordel igen mornaysauce udover.
  10. Gentag med tilsvarende lag til alt er brugt op.
  11. Bag lasagnen midt i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
  12. Tag lasagnen ud og riv en god mængde parmesan ovenpå lasagnen og bag den i yderligere 5 minutter ved 200 grader i ovnen. Servér med lidt god olivenolie :)

Hav en rigtig dejlig aften!
XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *