Lemon Marengs-Cheesecake

lemonmeringuecheesecake_3 lemonmeringuecheesecake_2 lemonmeringuecheesecake_4 lemonmeringuecheesecake_5 lemonmeringuecheesecake_8 lemonmeringuecheesecake_9 lemonmeringuecheesecake_6 lemonmeringuecheesecake_7

Hej smukke læsere og rigtig glædelig Påskedag! Jeg ved ikke med jer, men jeg forbinder påsken med farven gul. Det er sjældent jeg bruger gul i min påklædning, selvom jeg virkelig holder af denne fantastiske solskinsfarve. I dag skal det dog ikke handle om påklædning men om kage… Og mere specifikt om cheesecake :)!

Jeg har flere gange teaset her på bloggen om en Lemon Marengs-cheesecake! Og nu vil jeg ikke trække spændingen ud længere! I dag får I opskriften. Kagen er inspireret af den sydamerikanske dessert Lemon Meringue Pie, som jeg desværre aldrig selv har forsøgt mig med, men den ser virkelig god ud! Jeg har til gengæld smagt Carte d’Ors Lemon Meringue Pie is – SOM ER MIN YNDLINGS IS OVER DEM ALLE! Den er så god! Hvis I ikke kender den, så kan I evt. lige kigge mit indlæg om isen her.

ADVARSEL: Denne cheesecake opskrift kræver en shit load of patience! Så væben jer med tålmodighed, for den skal køle i køleskabet i intet mindre end tre runder af fire timer (plus 30 minutter)! Det kan derfor være en god idé, at starte på den dagen før den skal serveres.

Obs! Til opskriften skal du bruge en springform af Ø28 cm og gerne minimum 5 cm høj – gerne mere! Du skal også bruge en håndmixer.

Lemon Marengs-cheesecake, 1 kage, 6 – 8 pers.: 
50 g makroner 
200 g digestive 
100 g smør 

Skrællen af 2 økologiske citroner 
Saften af ½ citron
1½ dl vand 
200 g cremefraiche (18 %)
250 g hvid chokolade 
250 g flødeost 
3 blade husblas

340 g lemon curd 
Saften af ½ citron 
2 blade husblas 

Skrællen af 2 økologiske citroner 
Saften af ½ citron
1½ dl vand 
200 g cremefraiche (18 %)
250 g hvid chokolade 
250 g flødeost 
3 blade husblas

75 ml æggehvider 
150 g flormelis 
½ tsk vaniljesukker 

 1. Start med at lave bunden. Tag dine 50 gram makroner og 200 gram digestive kiks og put dem i hver sin pose. Knus dem med en køkkenrulle, så de bliver til fint smuldr. Bland begge dele med 100 gram blødt- eller smeltet smør i en skål. Smør så din springform og tryk kikseblandingen ud i bunden af denne. Lad bunden hvile i køleskabet i minimum 30 minutter.
 2. Imens cheesecake-bunden hviler i køleskabet, kan du lave den første del af fyldet. Tag en lille gryde/kasserolle og fyld 1½ dl vand heri. Med en kartoffelskræller (eller lignende) skræller du skrællen af to skyllede, økologiske citroner. Smid alle skrællerne ned i gryden med vand. Kog herefter skrællerne ved høj varme i 10 – 15 minutter under låg. Hold godt øje med det. Herefter kan du si citronskrællerne fra og der er efterladt med en smuk citrongul væske.
 3. Smelt så den hvide chokolade over en vandbad og bland dette med flødeost, cremefraiche og den gule citronvæske i en skål. Rør det hele godt sammen og bland med saften af en halv citron.
 4. Herefter skal du have husblas i. Start med at lægge husblasbladene i blød i koldt vand i ti minutter. Tag herefter de våde husblasblade op og læg dem i en lille smule varmt vand. Brug med fordel noget af det varme vand fra gryden, som du brugte til at lave vandbad til chokoladen med. Når husblas og vand er smeltet helt sammen, hælder du lige så stille dette i din chokolade- og flødeost-blanding. Rør dette godt sammen.
 5. Tag så din cheesecake-bund ud af køleskabet og fordel din lysegule blanding oven på bunden i springformen. Stil så springformen (nu med første lag fyld) i køleskabet igen og lad den køle i fire timer.
 6. Efter de fire timer tager du din cheesecake ud af køleskabet igen og laver midterste lag fyld. Det er ret let. Tag en skål og put 340 gram lemon curd heri. Pres så saften af en halv citron herned i og rør godt rundt – så godt som du nu engang kan.
 7. Smelt så to blade husblas. Gør dette ved først at lægge dem i blød i koldt vand i ti minutter. Tag herefter en kop og put en lille smule kogende vand heri (cirka 2 spsk). Put herefter dine våde husblasblade herned i og rør rundt, så husblasbladene opløses helt. Hæld så væsken med husblas ned i din blanding med lemon curd og rør godt rundt!
 8. Når du har rørt lemon curd’en sammen til en mere eller mindre flydende masse, hælder du dette oven på din cheesecake, som nu gerne skulle være stiv. Du hælder altså lemon curd-blandingen oven på fyldet i din springform. Det kan godt være, at du skal bruge en ske eller ligende til at fordele det. Sæt herefter cheesecaken (nu med to lag fyld) på køl igen i 2 – 4 timer.
 9. Når cheesecaken har hvilet i køleskabet i 2 – 4 timer gentager du punkt 2 – 5 igen. Når du har hældt dit nye lag fyld oven på laget med lemon curd, sætter du din cheesecake ind i køleskabet igen og lader den køle i 4 timer eller mere.
 10. Herefter er den så småt ved at være klar til servering – du skal blot have lavet marengs-topping! og det er heldigvis nemt! Tag 75 ml æggehvider og hæld i en stor skål sammen med 150 gram flormelis og ½ tsk vaniljesukker. Tag så din håndmixer/elektronisk piskeris og pisk marengsen i cirka 10 minutter – eller i hvert fald til at marengsen er sej og glat.
 11. Fordel så marengsen på kagen med en sprøjtepose – og pynt evt. med revet citronskal. Og så er du klar til servering :)

Enjoy!
XO Lise

Bookmark permalink.

Kommentarer

 1. HOLD NU OP hvor ser den bare LÆKKER ud!
  MMUUUUMS! har tilføjet bogmærke og skal klart lave den en dag. Elsker Cheesecake! UHM!

  • Hej Camilla Christine. Mange tak for det :) Jeg synes også, at den blev ret god :) Jeg er også selv vild med cheesecake! Om en måneds tid laver jeg et indlæg, hvor jeg samler mine opskrifter på cheesecake. Måske er det noget for dig? God påske. KH Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *