Mild sommersuppe med kylling, spidskål, æbler, ris og fløde

kyllingesuppe (1) kyllingesuppe (2) kyllingesuppe (3) kyllingesuppe (4) kyllingesuppe (5) kyllingesuppe (6)

Hello darlings og velkommen tilbage. Jeg beklager mit fravær, jeg har simpelthen haft sådan en travl uge – med gæster både mandag, tirsdag og onsdag… Men dejlige gæster! Hvordan har jeres uge været?

Da jeg for nyligt havde min bror på besøg, lavede jeg denne lækre, varme ret til ham, Simon og mig selv til aftensmad. Jeg havde noget spidskål tilbage, som jeg så frygtelig gerne ville have brugt – og det blev så til denne kyllingesuppe med masser af fyld og bløde ris. Den smager sådan rigtig meget af kylling, toppet af med fløde og med sprødt fyld. Selvom, det er en varm ret og den er sådan rimelig suppeagtig, så synes jeg faktisk den er rigtig god til alle de kommende sommeraftener. Og så vil jeg faktisk i højere grad kalde det en varm ret, end en suppe… Æblerne bidrager med lidt syre til retten, hvilket også gør sig ret godt heri… I får opskriften her :)

Mild sommersuppe med kylling, spidskål, æbler, ris og fløde, 3 pers.:
500 – 600 g kylling 
2 liter vand
3 store forårsløg
1 – 2 friske chilier 
½ spidskålshoved
2 æbler

1 grøntsagsbouillon 
2 – 3 spsk soya 
Olivenolie
Citron
Salt og peber  
150 g ris
Lidt fløde

  1. Start med at svitse dit kyllingekød i lidt olivenolie, salt og peber – i en stor gryde.
  2. Når det er blevet svitset let, kan du hurtigt smide nogle skiver chili i – og lad dem svitse med hurtigt. Det er jo en smagssag, hvor meget og hvor lidt chili, man vil have i.
  3. Hæld så vand over kyllingen, tilsæt en grøntsagsbouillon og lad det koge op.
  4. Lad herefter retten småkoge under låg i minimum 40 minutter, og gerne længere.
  5. Efter fyrre minutter eller mere tager du kyllingen op af vandet og trevler det med to gafler – ligesom pulled chicken.
  6. Kog risene efter anvisning på pakken – og brug gerne vilde ris :)
  7. Mens risene koger, skal du lade suppen koge lidt ind. Når du synes den er passende i konsistens (det er jo en smagssag), kan du smage til med citronsaft, salt, peber og lidt olivenolie.
  8. Rør herefter kyllingen i suppen igen.
  9. Vend så tyndskåret spidskål, snittede forårsløg og æbler i tern i suppen – og vend også risene i, så snart de er klar.
  10. Top suppen af med lidt fløde og rør godt rundt, inden du serverer.

En virkelig lækker og mild ret, som varmt kan anbefales. 
XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *