Risotto med krydret pølse og grillede peberfrugter

risottomedpoelse-2 risottomedpoelse-3 risottomedpoelse-4 risottomedpoelse-6 risottomedpoelse-7 risottomedpoelse-1 risottomedpoelse-8 risottomedpoelse-5

Kan I huske, at jeg var til julefrokost med 3-Stjernet for et par uger eller tre siden? Her blev jeg bl.a. præsenteret for årets julespegepølse fra 3-Stjernet og fik noget af en fornem goodiebag med derfra – bl.a med masser af spegepølse. …Og da mængden af rugbrugsmadder som vi fortærrer herhjemme er begrænset, tænkte jeg, at jeg ville forsøge at bruge noget af alt dette dejlige spegepølse til noget andet – f.eks. i en varm ret…

Jeg har flere gange fået serveret risotto med noget krydret pølse – f.eks. chorizo. Og det har simpelthen smagt så fantastisk! Så for nyligt besluttede jeg mig for selv at prøve kræfter med en risotto i samme stil. Vi havde en god håndfuld røde peberfrugter i køleskabet, som jeg grillede/bagte i ovnen, og så svitsede jeg 3-Stjernets julespegepølse med øl og karamel på en pande og krydrede med timian.. Det blev virkelig lækkert (hvis jeg selv skal sige det)! Risotto er suverænt én af mine livretter – og med sådan en gang krydret pølse, bliver den bestemt ikke ringere… Hvis du ikke lige kan komme i nærheden af 3-Stjernets julespegepølse, kan du sagtens bruge en anden spegepølse eller bare en anden form for krydret pølse. Vær obs på at opskriften er til 3 – 4 personer (jeg serverede den for 2 stk. voksent mandfolk og mig selv – og der blev spist op!).

Risotto med krydret pølse og grillede peberfrugter, 3 – 4 pers.:
4 dl ris
1 stort løg 
2 spsk olivenolie 
4 fed hvidløg 
4 – 5 dl hvidvin 
115 g krydret pølse 
3 røde peberfrugter
Frisk timian
2 grøntsagsbouillonterninger 
8 dl vand 
100 g parmesanost

  1. Start med at grille/bage peberfrugterne. Jeg indstillede min ovn på grill, skruede temperaturen op på max. og lå peberfrugterne på en bageplade, og satte denne i det øverste hak i ovnen. De skal faktisk ikke have mere end lige omkring 5 minutter… Hold øje med dem – når skindet er sort på toppen, så er de i hvert fald færdige. Tag herefter de varme peberfrugter ud af ovnen og smid dem direkte i en plastikpose – og slå knude på denne.
  2. Efterfølgende kan du kaste dig over at hakke løget fint.
  3. Steg timian, løg og presset hvidløg i olivenolien på en pande i to minutter ved middel varme. Løgene må endelig ikke tage farve.
  4. Tilsæt herefter risene og rør løbende til risene bliver blanke – det kan godt tage lang tid, specielt når du arbejder med en portion af denne størrelse – sørg derfor for at have en forholdsvis stor og forholdsvis dyb pande…
  5. Kog i mellemtiden 8 dl vand og opløs 2 grøntsagsbouilloner heri (hvis du ikke har grøntsagsbouillon, kan hønsebouillon også fint bruges).
  6. Tilsæt hvidvinen til risene – du kan sagtens hælde alle 4 – 5 dl på panden på én gang. Lad hvidvinen koge godt ind i risene.
  7. Tilsæt løbende de otte dl bouillon, så risene kun lige er dækket af væske. Husk omrøring hele tiden, så det ikke brænder på i bunden. Det tager omkring 20 – 30 minutter.
  8. I mellemtiden kan du skære pølsen ud i mindre skiver, og stege skiverne på en pande for sig. Der er ofte rigeligt med fedt i en spegepølse, og derfor behøver man sjældent fedtstof til at stege i. Det behøvede jeg i hvert fald ikke her :)
  9. …Mens du rører løbende i risene (og løbende tilsætter mere væske), samt passer pølsestykkerne på den seperate pande, kan du gå i gang med at flå peberfrugterne – det er nemt, når de har været i plastikposen forinden. Skær de flåede peberfrugter i mindre stykker og tilsæt disse i risottoen.
  10. Når risottoen er ved at være færdig, tilsættes pølsestykkerne hurtigt og der røres godt rundt.
  11. Riv også 100 g parmesanost ned i retten og rør rundt igen :) … Og så er retten faktisk klar til servering :)

God fornøjelse og god weekend!
XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *