Rød risotto med chili pesto og gulerødder

Billede 01-06-2016 19.28.26 Billede 01-06-2016 19.28.24 Billede 01-06-2016 19.28.44 Billede 01-06-2016 19.28.39

Lad mig fortælle om min weekend – den har været ret fantastisk :)

Jeg startede fredag morgen med en kop kaffe – Everything gets better with coffee. Derudover købte jeg smukke, nye blomster hos Bjarnes Blomster på Lille Trianglen (bedste fredagstradition). Måske I har set dem på min Instagram? Simon kom hjem først på eftermiddag, og vi besluttede os for at tage ud og spise. Inden da satte vi os på altanen og nød solskinnet med et glas øl og et glas vin – og lyttede lidt til ugens ‘Den Korte Radioavis’ afsnit (de er så sjove! Har I set/hørt at de er startet op igen?). Derefter cyklede vi på Skank i Istedgade. Jeg er virkelig helt vild med det sted! I kan læse min anmeldelse af restauranten her. Jeg opdaterer indlægget snarest. Jeg har forresten opdateret mit indlæg om Café og Brasserie Sokkelund, efter at jeg besøgte dem igen for nyligt. Dét indlæg kan I læse her. Anyways, Simon og jeg nød fire lækre retter på Spisestedet Skank og cyklede efterfølgende videre på Lidkoeb og fik en cocktail. Det var en fantastisk og much needed date night.  

Lørdag startede vi med lækker morgenmad herhjemme, en slentretur langs Østerbrogade, ny bordgrill og et smut forbi Olufsvej. Vi fik min bror på besøg til mexi mad i går aftes og cyklede sammen til Huset København, hvor vi så Victor Landers første one man-show. Det var utrolig sjovt, men også utrolig kort. Så vi smuttede videre over på Søren’s Værtshus på Vandkunsten og fik en drink, inden vi vendte snuden hjemad. Da vi kom hjem, så Simon og jeg “Secret in Their Eyes” med Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor og Nicole Kidman. Den var virkelig, virkelig, virkelig god! Slutningen var simpelthen så uventet og enormt menneskelig på en eller anden måde. Den kan varmt anbefales.

I dag har vi bare en heeeelt slow søndag – jeg har sat Criminal Minds på (sæson 11) og overvejer en tur i fitness senere… overvejer…

I aften skal Simon og jeg helt sikkert hygge med hjemmelavet mad. Valget står lidt mellem risotto og cæsar salat. Og i den anledning vil jeg gerne dele en af mine nye yndlings risotto-opskrifter. Den er mega nem og mega lækker! Jeg lavede den vegetarian style, men man kan evt. også lave den med chorizo eller andet pølse, hvis man gerne vil have kød i. Du skal bruge en chili pesto i denne ret – det kunne f.eks. være Svansøs Chili Pesto.

Risotto med chili pesto og gulerødder, 2 pers.:
2 dl ris 
1 løg 
2 fed hvidløg 
3 gulerødder 
180 g cherrytomater 
½ glas chili pesto (cirka 70 g)
50 g parmesanost
4 dl hønsebouillon 
2 dl hvidvin 
1 spsk olivenolie 
Frisk basilikum 

  1. Start med at hakke løget fint og skær gulerødderne i små tern.
  2. Steg gulerødder, løg og presset hvidløg i olivenolien på en pande i to minutter ved middel varme. Løgene må endelig ikke tage farve.
  3. Tilsæt herefter risene og rør løbende til risene bliver blanke (tålmodighed påkrævet!).
  4. Kog i mellemtiden 4 dl vand og opløs 1 hønsebouillon heri.
  5. Tilsæt både hvidvin og pesto på panden og lad det koge godt ind i risene.
  6. Tilsæt løbende de fire dl bouillon, så risene kun lige er dækket af væske. Husk grundig omrøring hele tiden, så det ikke brænder på i bunden. Det tager omkring 20 minutter.
  7. Halver alle cherrytomaterne og rør dem lige så stille i retten.
  8. Riv 50 g parmesanost direkte ned i retten og rør rundt, lige inden retten er klar til servering.
  9. Server den dødlækre risotto med friskrevet parmesanost og friske basilikumblade.

I ønskes en fantastisk søndag. 
XO Lise

Bookmark permalink.

Kommentarer

  1. Jeg skal virkelig lære at lave risotto en dag. Det smager jo såå godt :-)

  2. Hvornår skal tomaterne i?

    • Hej Stine. Tak for din kommentar. Det kan jeg da godt se, at jeg fuldstændig havde glemt at få med. Det er tilføjet nu. Tomaterne skal I som noget af det sidste, lige inden parmesanosten. KH Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *