Rødbedepizza med gedeost, soltørrede tomater, parma og krydderurter

Roedbedepizza (1) Roedbedepizza (2) Roedbedepizza (3) Roedbedepizza (4) Roedbedepizza (5) Roedbedepizza (6) Roedbedepizza (7) Roedbedepizza (8) Roedbedepizza (9) Roedbedepizza (10)

Hej og godaften søde læsere. Så er Beautiful Summer temaet slut og vi skal tilbage til lidt mere her på bloggen end “blot” beauty – om end det er mit yndlings emne! Jeg håber, at I har nydt mit lille sommertema fuld af smukke skønhedsprodukter her, mens jeg har holdt ferie fra jobbet. Jeg vendte tilbage til jobbet i dag.

Så her til aften skal det ikke handle om beauty – ikke fordi der kun skal være beauty her på bloggen, når der er tema, slet ikke! Bare fordi jeg holder også af de andre emner her på bloggen – f.eks. madlavning og særligt pizza! Så i dag vil jeg gerne dele min seneste pizzabesættelse med jer her på bloggen: Rødbedepizza.

Rødbedepizzaen er lidt blevet til af forskelige opskrifter på nettet, hvor jeg har stjålet lidt hist og her, for at nå frem til denne opskrift med alt det bedste! I får min opskrift på en overdådig rødbedepizza her.

Rødbedepizza med gedeost og meget mere, 1 pizza, ca. 2 pers.: 
280 g mel
10 – 25 g gær
2 dl vand
1 spsk olie
1 tsk groft salt

200 g hakkede tomater 
1 fed hvidløg
1 lille tsk oregano (tørret)
½ spsk olivenolie 
Salt og peber
Evt. lidt honning til at smage til med 

2 rødbeder
6 tsk soltørrede tomater 
60 g serrano skinke 
1 lille løg
90 g gedeost 
130 g mozzarella 
Rosmarin
Frisk timian 
1 – 2 håndfulde frisk rucola 

  1. Start med at lave dejen, da den skal hæve. Bland vand, olie, salt og gær i en skål og rør sammen.
  2. Tilsæt efterfølgende mel og ælt til dejen ikke klistrer mere. Lav den evt. i en røremaskine, så den kan blive æltet rigtig godt igennem.
  3. Lad dejen hæve i minimum 30 minutter – gerne 60 – og også gerne mere. Nogle gange laver jeg den aftnen før, så den kan koldhæve inden.
  4. Efterfølgende laves pizzasaucen ved at blende hakkede tomater (flåede tomater kan også bruges), hvidløg, oregano og olivenolie – så det bliver en lækker tomatsauce. Smag til med honning, salt og peber. TIP: Du kan med fordel lave dobbelt portion og smide halvdelen i fryseren).
  5. Så er du klar til at gå i gang med fyldet/toppingen til din pizza. Slice dine to, skrællede rødbeder i forholdsvis tynde skiver. Jeg brugte et mandolinjern.
  6. Skær løg og gedeost ud i skiver.
  7. Rul så din pizzadej ud og smør tomatsauce/pizzasauce på.
  8. Fyld så pizzaen med rødbedeskiverne og smid løgringe oven på.
  9. Tag så gedeost i skiver og fordel udover pizzaen også + frisk rosmarin.
  10. Hvis du vil, kan du putte serranoskinke på nu, men du kan også vente til pizzaen kommer ud af ovnen – det er en smagssag.
  11. Fordel det der svarer til 6 tsk soltørrede tomater med olie ud over pizzaen, inden du krydrer det godt med friskkværnet peber og smider den i ovnen.
  12. Bag pizzaen i en forvarmet ovn på 220 grader undervarme i 9 minutter.
  13. Giv den herefter 4 – 5 minutter med varmluft.
  14. Tag pizzaen ud og smid revet mozzarella på pizzaen, inden du smider den ind igen ved 220 grader varmluft i yderligere 4 minutter.
  15. Tag så pizzaen ud og top med frisk timian, lidt mere frisk rosmarin og rucola. Brug evt. også frisk persille og/eller basilikum, hvis du har det :)
  16. Enjoy!

XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *