Spaghetti bolognese med rodfrugter

IMG_8139 IMG_8141 IMG_8143 IMG_8145 IMG_8146 IMG_8147 IMG_8148

Hej og godaften smukke læsere. Fåårk mit liv sejler disse dage – men på den gode måde… Tror jeg? Min kæreste og jeg flyttede på Østerbro i går! Hurra! Og selv om Bispebjerg kirkegård og grønthandleren på Frederiksborgvej nok altid vil have en plads i mit hjerte, så er det for fedt! I am loving Østerbro already. Jeg er sikker på vi nok skal blive glade her. FYI – til jer der bekymrer jer om hende min smukke roomie (ja, roomie kommer jeg til at kalde hende længe endnu), så satser jeg stærkt på at hun fortsat kommer til at fylde fra tid til anden her på bloggen.

Men nok om min flytning for nu. Det kommer I til at høre meget mere om ;) I dag vil jeg dele denne skønne opskrift med jer på en lækker og mættende spaghetti bolognese. Opskriften er til intet mindre end fem personer. Der skal desuden laves hjemmelavet tomatsovs til.

Spaghetti bolognese med rodfrugter, 5 pers.:
500 g hakket oksekød   
3 mindre rødbeder 
2 store gulerødder
2 fed presset hvidløg 
½ tsk chili i flager 
2 tsk salt 
½ tsk peber
1 tsk paprika 
Persille 
Olie til stegning

2 dåser flået eller hakket tomat 
3 store løg (eller rødløg) 
3 fed hvidløg 
2 tørrede chilier 
½ flaske rødvin 
3 tomater
Lidt olie

Cherrytomater 
Oliven 
Cremefraiche 
Revet ost – evt. mozzarella, emmentaler eller parmesan
400 – 500 g spaghetti. 

Start med tomatsovsen da denne gerne må koge længe. Halver løg, hvidløg og tomater. Smid disse i en stor gryde og svits af i olie. Hæld herefter rødvin og den ene dåse tomat i gryden og tilsæt chili. Lad det koge op og herefter simre i minimum 30 min. gerne længere (optimalt er vel 2 timer). Tilsæt den anden dåse tomat og evt. lidt vand når soven er kogt godt ind.
Mens sovsen simre kan ordne grøntsager og herefter stege kødet. Skær rødbederne ud i tern og riv gulerødderne grovt. Svits kort det pressede hvidløg i en stegegryde inden du tilsætter kød, salt, peber, paprika og chili. Når kødet har taget farve blandes rødbedetern og gulerødder i. Vend godt rundt og steg yderligere. Afslut med at klippe lidt persille hen over kødet.
Kog spaghettien. Kødsovsen mætter ret godt takket være rodfrugterne. Overvej derfor om du kan nøjes med 400 g spaghetti.
Afslutningsvis blendes tomatsovsen. Spæd evt. op med vand alt efter ønsket konsistens.
Server med halverede cherrytomater, skiveskårne oliven, cremefraiche og revet ost.  Enjoy :)

I ønskes en dejlig aften. Ses vi på Instagram? @LiseVejnoe.
XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *