Toblerone cheesecake med salt

tobleronecheesecake-3 tobleronecheesecake-2 tobleronecheesecake-7 tobleronecheesecake-6 tobleronecheesecake-1 tobleronecheesecake-10 tobleronecheesecake-9 tobleronecheesecake-8 tobleronecheesecake-4

Ah, endnu en fantastisk solskinsdag i Nordjylland – og endnu skønnere: It’s Friday O’Clock! Jeg startede dagen i Aalborg hos min skønne søster, hvor vi spiste morgenmad sammen :) Herefter tog jeg til Hjørring for at besøge min smukke veninde Sandra og hendes charmetrold af en lille søn. Det var simpelthen så fantastisk at se hende og møde hendes lille søn. Som I ved; har specialet jo taget alt min tid i det seneste halve år, og mine dejlige veninder og venskaber er blevet forsømt. Men græsset er i sandhed grønnere på den anden side! For nu kan jeg kalde mig cand. mag. og tage mig vidunderlige uger i jylland med god samvittighed!

…Noget andet, som jeg igen har fået tid til nu hvor specialet er overstået, er kagebagning. Det er jo faktisk en disciplin, som jeg har dyrket ret meget tidligere, men som simpelthen har været stillet på standby under specialeskrivningen (ikke mindst fordi at min træning også var stillet på standby!). Men nu har jeg fået tid og ikke mindst lyst igen til at lave kage, og det resulterede for nyligt i denne Toblerone cheesecake. Hvis jeg selv skal sige det; så blev den altså virkelig et hit. I sidste uge lovede jeg jer en cheesecake-opskrift, og den skal I så få i dag (det er vel fredag ;)!).

Vær obs på at min springform er ret høj og derfor bliver portionen forholdsvis stor (nok til seks personer, måske endda otte).

Toblerone cheesecake, 1 kage, 6 – 8 pers.: 
200 g chokolade cookies (chocolate chip) 
370 g digestive 
2 spsk kakao 
250 g smør (plus lidt smør til at smøre springformen)

400 g lys chokolade 
4 dl piskefløde 
240 g sukker 
2 spsk sirup 
400 g neutral flødeost (f.eks. Philadelphia classic)
6 blade husblas

50 g Toblerone 
Karamelsauce 
Lidt salt

 1. Start med at lave bunden. Dette gøres ved at smadre både chokolade cookies og digestive kiks, så de bliver til smuldr. Det kan du nemt gøre ved at smide dem i en frysepose og knuse dem med en kagerulle eller lignende.
 2. Bland herefter de knuste kiks i en skål med kakao og blødt smør. Blandingen kan godt virke alt for tør, men bare rolig det er den ikke.
 3. Tryk den herefter godt ud i en smurt springform og form cheesecakens bund. Det kan godt være lidt besværligt at få blandingen op af siderne, men øvelse gør mester og tålmodighed er en dyd ;) Det kan godt lade sig gøre.
 4. Stil efterfølgende springformen med bunden i køleskabet i 30 minutter eller mere.
 5. Imens laves fyldet. Start med at smelte chokoladen over et vandband.
 6. Læg de seks blade husblas i koldt vand i ti minutter.
 7. Mens chokoladen smelter piskes flødeost, sukker og sirup sammen.
 8. I en skål ved siden af piskes piskefløden til en let flødeskum.
 9. Vend flødeskummen og flødeosteblandingen forsigtigt sammen i en skål og rør den smeltede chokolade lige så stille i med et piskeris.
 10. Herefter kan du med fordel bruge lidt af det varme vand, som du brugte til at smelte chokoladen med, til at smelte husblassen – men vær obs obs obs på at du kun skal bruge en lille smule varmt vand (omkring 5 spsk). Smelt så husblassen i det varme vand (som ikke må være kogende varmt) og hæld det lige så stille i blandingen.
 11. Rør godt rundt og hæld det herefter i din cheesecakebund. Lad kagen stå i køleskabet i minimum fire timer (gerne mere) og tag den herefter ud og pynt med Toblerone i stykker, karamelsauce og drys med salt.

God fornøjelse og god weekend. 
XO Lise

Bookmark permalink.

Kommentarer

 1. Årh wauw, hvor ser den lækker ud :-) Skal du ikke have sådan en med til Idas fødselsdag ;-) Hø hø.. Jeg havde faktisk også en kageopskrift på min blog i går. Elsker bare at bage.

  • Haha jeg vil ikke love noget ;) glæder mig til at se dig i næste uge :)
   Åh din figenkage ser også lækker ud… Og lyder noget sundere end denne her haha :) kh Lise

 2. Åh ja okay, den kan da virkelig KUN være god den kage! Haps.

 3. Åh hold nu op, den ser lækker ud! Den må jeg prøve at lave til vores kommende familiefødselsdag.
  Er det sådan en lidt svær kage, man bør testprøve inden man skal servere for gæster? Eller burde det kunne gå godt i første omgang?

  • Hej Signe. Du kan også tro at den var lækker – og et stort hit blandt mine gæster :)

   Jeg synes faktisk ikke den var svær, billederne er fra mit første forsøg :) i og med at der er så meget husblas i, så står den rimelig godt allerede efter 4 timer i køleskabet. Så jeg tror godt du kan lave den i første forsøg :)

   Held og lykke med den :)

   KH Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *