Valentines cheesecake: Hindbær-cheesecake med hindbærskum

cheesecakehindbaer (1) cheesecakehindbaer (2) cheesecakehindbaer (3) cheesecakehindbaer (4) cheesecakehindbaer (5) cheesecakehindbaer (6) cheesecakehindbaer (7) cheesecakehindbaer (8) cheesecakehindbaer (9)

Hej og godmorgen my darlings – og rigtig glædelig Valentinsdag. Skal I fejre dagen med nogen speciel? Det skal jeg faktisk ikke – jeg må jo nok indrømme, at det ikke er noget som hverken Simon eller jeg går specielt meget op i… Selvom, at jeg synes det er vigtigt at understrege, at enhver anledning til at gøre noget godt for hinanden – eller bare andre generelt – og hygge om hinanden er positivt, dejligt og vigtigt.

Så hvis du har nogen, som du gerne vil hygge lidt ekstra om i dag, så har jeg et godt tip til hvordan: Cheesecake! Det er altså altid et hit. Og i dag vil jeg gerne dele en opskrift med jer på en lyserød cheesecake med lyserødt skum og hvid chokolade – rigtig valentins tematiseret. 

Jeg lavede faktisk denne cheesecake tilbage i december, da jeg havde 27-års fødselsdag… Så hvis I mener, at I kan skimte lidt julepynt i baggrunden på billederne, så er det nok ikke helt forkert ;) Men uanset, skal I have denne dejlige og nemme cheesecakeopskrift. …Da jeg lavede cheesecake her, var mine tyller til sprøjteposen på mystisk vis forsvundet. De er heldigvis dukket op igen, men I må tilgive mig de mindre dekorative flødeskumsklatter på kagen på disse billeder.

Hindbær-cheesecake med hindbærskum, 1 kage, 6 – 8 pers.: 
150 g smør 
300 g digestive 

550 g hvid chokolade 
350 g cremefraiche 18 % 
300 g neutral flødeost 
450 g hindbærmarmelade 
2 tsk vaniljesukker 
4 blade husblas 
Skallen af 1 lime 

0,25 l piskefløde 
100 g hindbær 
2 tsk vaniljesukker 

  1. Start med at lave bunden ved at knuse 300 gram digestive kiks – det kan nemt gøres ved at smide kiksene i en pose eller to og knuse dem med en kagerulle.
  2. Efterfølgende blandes de knuste kiks med 150 gram blødt eller smeltet smør i en skål.
  3. Tryk så kikseblandingen i bunden og op af siderne på en smurt springform (jeg brugte en som måler Ø28 cm) og stil denne i køleskabet i minimum 30 minutter.
  4. Imens bunden sætter sig i køleskabet, kan du lave fyldet. Det gør du ved at smelte 550 gram hvid chokolade over vandbad.
  5. Og mens chokolade smelter, kan du blande cremefraiche, flødeost, hindbærmarmelade og vaniljesukker godt sammen i en skål.
  6. Riv også skallen af én lime ned i denne bund og bland i blandingen sammen med det smeltede hvide chokolade.
  7. Herefter skal du ligge 4 blade husblas i en skål (eller dyb tallerken) med koldt vand i ti minutter.
  8. Derefter smeltes de fire blade husblas (som nu er drivvåde og bløde) i en lille smule varmt vand (lige omkring 4 spsk.).
  9. Når de er smeltet ud i vandet (hvilket går hurtigt), røres vandet med husblas ned i blandingen med hvid chokolade og flødeost m.m.
  10. Når blandingen er blandet godt sammen, kan du hælde den ned i din cheesecake form/bund.
  11. Stil så kagen på køl i minimum fire timer – gerne mere. Den kan også sagtens stå natten over.
  12. Inden servering pisker du en kvart liter piskefløde sammen med to tsk. vaniljesykker og 100 gram bløde hindbær. Det kan enten være friske hindbær eller optøede (tidligere frosne) hindbær. Hvis du bruger frosne hindbær, så husk dog at skolde dem med kogende vand, inden du arbejder videre med dem. Pisk fløde-hindbærblandingen godt sammen, så den bliver til en lækker luftig lyserød flødeskum.
  13. Put flødeskummen i en sprøjepose og pynt den kage. Som I kan se på billederne, pyntede jeg også med hvid chokolade og frysetørrede hindbær. Herefter er din hindbærcheesecake klar til servering :)

Rigtig god Valentinsdag. 
XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *