About our trip to Norway

aboutourtriptonorway

Hej kære læsere. Jeg har jo lovet jer lidt mere info om vores tur til Norge – og det skal I så få :) I må undskylde, at jeg ikke fik skrevet om det herinde noget før… Men ser I, jeg er lidt en den paranoide type, som har fået tudet ørerne fulde med advarsler om at skrive på sociale medier etc., når jeg forlader mig hjem. Derfor var jeg simpelthen ikke tryg ved at skrive herinde, at mit hjem skulle stå tomt i omkring ni dage (weekenden plus syv). Man ved jo aldrig hvem der læser med ;) Selvom, at jeg som udgangspunkt går ud fra at min læsere er ene billedskønne individer :)

Men tilbage til min tur … eller vores tur. Min bror er blevet glad for at vandre i Norges og Sveriges bjerge. Sidste år gjorde Simon ham selskab, og i år fik min søster og jeg også lov til at tage med. Indrømmet; jeg er ikke just “vandretypen”. Men smuk natur gør mig simpelthen så glad, og min bror og Simon kunne sidste år fremvise skønne billeder fra deres tur – så det talte jo bestemt for at tage med. Derudover føler jeg, at jeg har forsømt alle omkring mig her det sidste halve års tid, mens specialeskrivningen har stået på. Så en tur som denne gav mig også mulighed for at tilbringe noget tiltrængt kvalitetstid med Simon og mine søskende.

…Så vi tog afsted i mandags med telt, soveposer, vandresko/støvler og masser af grødblandinger og bønner på dåse. Vi sejlede til Kristiansand med Colorline (serviceniveauet på deres båd er desværre helt i bund – men lad os nu ikke dvæle mere ved det) og kørte fra Kristiansand til Preikestolen (det tog cirka tre timer). Det nåede næsten at blive aften inden vi ankom, så vi slog bare telt op og hyggede med lidt udendørs aftensmad inden vi krøb til køjs i vores telte. Næste dag vandrede vi op til Preikestolen – eller Prædikestolen, som ligger i Sydvestnorge. Det er en granitblok, som ligger 604 meter over vandoverfladen – gåturen til toppen er 4 km (og 4 km ned igen). Der var desværre utrolig tåget, den dag vi var der, så vi oplevede ikke meget af den storslåede udsigt, som min lillebror havde fornøjelsen af sidste år – men turen derop var bestemt også smuk. Første og nederste billede er fra turen op mod Prædikestolen. Turen er skiftevis flade granitoverflader langs mindre søer og vandhuller og stejle, rå granitblokke langs smukke vandfald og i skiftende skovområder. Sygdommen havde desværre allerede sat ind for mig denne dag, så selvom turen var smuk var den også utrolig hård – det er nok en lidt hård tur uanset, men feberen gjorde den bestemt ikke lettere. Men vi nåede da til toppen og sikkert ned igen… selvom jeg var helt færdig på turen ned ad. Da både feber og halsbetændelse for alvor var begyndt at røre på sig tirsdag, spiste vi aftensmad på Preikestolen Campings varmestue – og fik utrolig dyre burgere og fritter (det er simpelthen så dyrt at leve i Norge).

Næste dag kørte vi videre til Hovden. Det er en køretur på 4 – 5 timer, så det var en lang tur – men også utrolig smuk! De to midterste billeder er fra steder, hvor vi stoppede undervejs for at beundre den smukke norske natur. I Hovden lejede vi den sødeste lille hytte (måske I har set den på min Instagram konto?) – vi ville egentlig have sovet i telt her også, men grundet min tiltagende sygdom – og i håb om at jeg skulle blive rask igen – lejede vi en hytte i to nætter. Det kostede 900 norske kroner for to nætter, hvilket jeg egentlig synes var OK :) (considering it’s Norway and all). Kris og Ida (mine kære søskende, hvis nogen skulle være i tvivl) vandrede næste dag i Hovden. Simon og jeg måtte desværre blive hjemme, da jeg stadig var syg. Men vi hyggede om aftnen med ris og bønner og Bohnanza – kender I Bohnanza? Det er ret sjovt. Det er et tysk kortspil, hvor det gælder om at høste flest bønner… Det lyder fjollet, I know, men I skal helt sikkert prøve det ;)

Trods masser af hvidløg, ingefær, citron og honning fik jeg det ikke bedre – kun værre – og vi måtte derfor flyve hjem fredag. Mine søskende kørte os til Oslo lufthavn og de fortsatte deres vandretur til Glaskogen derefter. Der var naturligvis ingen hjælp af hente hos Norwegian med ombookning eller refundering af billetterne, som vi oprindeligt havde booket til mandag (i går) – så vi fløj med SAS hjem. Det var en enormt god oplevelse med de sødeste stewarder – SAS er bestemt de ekstra par kroner værd. Fredag aften landede vi så på Østerbro igen. Det var faktisk en utrolig stor sorg eller måske nærmere et nederlag for mig at måtte tage hjem. Jeg havde simpelthen glædet mig sådan til kvalitetstid med mine søskende – og Simon havde glædet sig sådan til at vandre igen, så jeg var også ked af at frarøve ham den oplevelse (jeg er verdensmester i dårlig samvittighed). Men vi var nødt til at komme hjem – og efter to besøg hos vagtlægerne i København (som FYI ikke just kan anbefales) og ét besøg hos min egen læger / eller min egen læges sommerferievikar fik jeg konstateret bihulebetændelse. Nu er jeg på dobbelt dosis penicillin og tre forskellige slags smertestillende… Men det går den rigtige vej og jeg håber snart at kunne nyde sommerferien igen :).

Det var et lidt længere – og lidt mere personligt – indlæg fra mig for en gangs skyld. Tak fordi I læser med. 
XO Lise

Bookmark permalink.

Kommentarer

 1. Velkommen tilbage hehe ;) har lige købt (næsten) hele outfittet. Dejlig nemt for mig at shoppe fra skærmen når du udvælger det for mig.
  Spændt på at se om størrelsen på bukserne er rigtig, synes det kan svinge noget på mig ;)

  • Kære Nellie. Mange tak for din kommentar – det er bare så dejligt med sådan nogle søde kommentarer, det sætter jeg enormt meget pris på :) Jeg håber, at bukserne passer. Mine er en størrelse 38, hvis det er nogen hjælp :)

   Hav en rigtig dejlig sommer.

   De bedste hilsner
   Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *