Broccolisuppe med koriander og kokosmælk

IMG_1682 IMG_1687 IMG_1690 IMG_1699 IMG_1692 IMG_1693 IMG_1695

Jeg cyklede hjem i solskin i dag. Det var simpelthen så dejligt. Jeg glæder mig sådan til lyse aftner og lune dagstimer. Men der er sgu stadig køligt udenfor. Klokken er knapt halv syv og snart er der mørkt. Og mørke aftner og kolde temperaturer er lig med suppe for mig. Så inden foråret for alvor rammer Danmark (pretty please), vil jeg dele endnu en opskrift på grøntsagssuppe med jer.

Den kvikke læser vil huske, at jeg tidligere har delt en opskrift med jer på broccolisuppe. Jeg elsker broccolisuppe! Det er en af de mest cremede supper i mit suppe-repetoir. Denne opskrift på broccolisuppe er også super lækker cremet (ligesom min forrige opskrift på broccolisuppe), men koriander og spidskommen giver den et ekstra twist. Du kan servere suppen med pasta, nudler eller som jeg; med fintsnittet spidskål, kylling og friske koriander – nå ja, og hjemmebagt grøntsagsbrød #overskudsagtig.

Broccolisuppe med koriander og kokosmælk, 4 – 5 pers.: 
2 bundter broccoli
2 store kartofler 
2 halvsmå løg 
1 chili
800 ml kokosmælk
2 tsk salt
2 grøntsagsbouillonterninger
1800 ml vand
1½ tsk spidskommen
1 håndfuld koriander (plus lidt til topping)

  1. Skær broccoli, kartofler og løg i mindre stykker.
  2. Smid alle grøntsagerne i en stor gryde med vand og tilsæt chili, kokosmælk, salt, grøntsagsbouillon og koriander.
  3. Lad det hele koge igennem i minimum 40 minutter.
  4. Blend herefter hele suppen og smag til med spidskommen – jeg brugte 1½ tsk. Easy peasyready to serve :)

XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *