Carbonara med squash og bacon

carbonarasquash (1) carbonarasquash (2) carbonarasquash (3) carbonarasquash (4)
carbonarasquash (6)
carbonarasquash (5)

Kære aller skønneste læsere. På sådan en dejlig fredag som i aften, skal I naturligvis have en lækker opskrift! Og efter som jeg er i pastaens land, så synes jeg, at I skal have en pasta opskrift – og så endda en klassiker: Carbonara! 

Carbonara var oprindeligt et fattigmandsret, som stammer af ordet carbon (kul) og som henviser til den store mængde af peber, som der skal i retten! Simon er egentlig den sande carbonara-ekspert herhjemme, men efter at have lavet det et par gange, føler jeg mig også ret selvsikker i retten.

Man kan jo lave den på flere måder – og både med spaghetti og anden pasta. Vi laver den som regel med penne – og for at spare lidt på kulhydraterne, så tilsætter vi squash, frem for meget pasta. Det smager dødlækkert! Og sparer dig en smule for oppustetheden efterfølgende.

I får opskriften på Carbonara med squash og bacon her :)

Carbonara med squash og bacon, 2 pers.: 
150 g pasta penne
200 g bacon
2 squash 
2 æg
100 g parmesanost 
Masser af sort peber 

 1. Start med skære baconen i mindre tern.
 2. Smid herefter baconen på en kold pande og tænd denne på middel varme og lad den stå og passe sig selv. Rør evt. lidt i baconen fra tid til anden.
 3. Skær så squashen ud i mindre stykker, der er på størrelse med pasta penne.
 4. Baconen skal stege til det er gyldent – og når det er ved at være det, smider du dine squash stykker på.
 5. Efter du har gjort dette, koger du pastaen efter anvisning.
 6. Mens pastaen koger, steger sqaushene med ved baconen.
 7. Tag en skål frem og pisk æggene sammen med revet ost og masser af sort peber – masser af masser af masser af sort peber!
 8. Når pastaen er færdigkogt blander du pastaen med på panden med bacon og squash.
 9. Når panden er holdt op med syde, og så blandes ægge-oste-blandingen i på panden, så det bliver til en lækker, cremet sauce/creme til din ret. OBS! Det er vigtigt, at din pande ikke er for varm her.
 10. Smag evt. til med lidt salt, peber og mere ost! Og server så med endnu mere parmesanost! Det er dødlækkert. Pynt evt. med lidt frisk persille.

Bon appetit og god fredag!
XO Lise

Bookmark permalink.

Kommentarer

 1. Hvorfor så mange billeder af den samme ret? Et billede tæt på og et langt fra ville have været nok :-)

  • Kære Pernille Banan – tak for din fede kommentar, fedt skrevet, fedt liv. Held og lykke fremover. De bedste hilsner Lise

   • Hvorfor sletter du min kommentar nr. 2? Spørger dig om et simpelt spørgsmål, som du undgår og i stedet for går i forsvarsposition over.

    • Kære Pernille.
     Semantik kan være svært – men du stiller ikke blot et simpelt spørgsmål. Du stiller et spørgsmål, men bidrager selv med svaret og dermed din mening. Din kommentar er således ikke et spørgsmål men blot din egen holdning til min blogs layout.

     Hvis du brugte mere end to minutter på min blog, så ville du finde, at samtlige af mine indlæg indeholder omkring ti billeder. Det er dét layout, som jeg har valgt at bruge – det er dét, som jeg godt kan lide her på min personlige blog.

     Jeg forsøger ikke at bruge tid på internet trolls som dig – det er mit liv heldigvis for indholdsrigt til :) Held og lykke med dit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *