Cremet BBQ-pastasalat

Jeg elsker pastasalat! Ofte bliver det til en karry-udgave herhjemme –  med gulerødder og svitses spidskål. MEN for nyligt prøvede jeg noget nyt; en mere bbq-inspireret udgave, som blev enormt cremet og super lækker! Du kan bruge den som hovedret eller som tilbehør til andet lækker bbq-mad. Jeg smed bare lige det i, som vi havde i køleskabet, så tilpas den som I vil – jeg brugte f.eks. rucola i denne, men alt andet salat og kål for den sags skyld kunne også være lækkert heri.

Cremet BBQ-pastasalat, 2 – 3 pers.: 
300 – 400 g pasta
1 – 2 gulerødder
200 g cherrytomater 
2 håndfulde rucola 
3 spsk hørfrø 

6 spsk cremefraiche 
2 – 3 spsk bbq-sauce/dressing 
½ løg 
Salt og peber 

Lidt agurk til topping
Lidt hytteost til topping

  1. Start med at koge dine pastaer efter anvisning – du kan både bruge penne og skruer.
  2. Riv dine gulerødder på et grovt rivejern.
  3. Halvér dine cherrytomater.
  4. Lav så din dressing – det gør du bare ved at smide cremefraiche, bbq-sauce (jeg brugte den fra Heinz der hedder “Classic Barbeque”), et halvt løg revet eller hakket fint og salt og peber. Det er vigtigt at smage godt til med salt og peber – evt. lidt chili og lidt citron også… Men det er en smagssag.
  5. Bland let afkølende pastaer, gulerødder, cherrytomater, rucola, hørfrø og dressing/coating sammen i en stor skål og bland godt.
  6. Slut af med at skære nogle skiver agurk og halver dem – og top salaten med dem.
  7. Top også salaten med et par klatter hytteost og drys evt. lidt sort peber også.
  8. Voila!

XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *