Flæskestegssandwich med majsmos af citron, persille og hvidløg

Flæskestegssandwich med majsmos (1) (900x599) Flæskestegssandwich med majsmos (2) (900x600) Flæskestegssandwich med majsmos (3) (900x600) Flæskestegssandwich med majsmos (4) (900x600) Flæskestegssandwich med majsmos (5) (900x675) Flæskestegssandwich med majsmos (6) (900x600) Flæskestegssandwich med majsmos (7) (900x600)

Kæreste læsere, jeg håber I nyder den her fine efterårsdag. Det gør jeg. Min mave er mindre tung i dag, end den var i går, så jeg har fået lavet lidt af hvert og det passer altså mit hoved noget bedre end at lave nul og niks i løbet af en dag. Jeg startede dagen med at have besøg af verdens bedste Janie til morgenmad, hvorefter jeg har løbet ærinder på hele Vesterbro – inkl. et besøg hos Synoptik for at få rettet mine briller. Og apropos briller så tænkte jeg, at jeg lige ville tippe jer om Synoptiks CSR-tiltag, hvor du kan indlevere dine gamle briller til fordel for Ghanas lokalbefolkning, hvor ikke alle med nedsat syn har råd til et sæt nye briller. Det hjælper Synoptik med og har gjort det i 13 år efterhånden – det er ret fint, synes jeg. Så i dag fik de mine gamle læsebriller fra Burberry og mine endnu ældre læsebriller fra Dolce.

Nå, men nok om briller og mere om dagens emne. I dag vil jeg nemlig gerne dele en lækker opskrift med jer, som Simon tryllede frem til os for et lille stykke tid siden – og nu hvor flæskestegssæsonen nærmer sig i takt med julen, så tænkte jeg, at det var det rette tidspunkt at dele den med jer på. Den er ret skøn at have i baghånden til jul, hvis du har nogle flæskestegs-leftovers og trænger til en lidt friskere opskrift end det traditionelle, tunge (men lækre) julemad. Mon ikke også du har lidt ekstra rødkål liggende i køleskabet til jul? …Hvis du ikke kan vente til jul, så er der i midlertidigt ingen grund til at vente helt til slut december; én af hovedingredienserne i denne opskrift er nemlig majs – og majssæsonen er netop slut i DK, så lige nu kan du stadig finde danske majs i de danske supermarkeder eller på frost. Måske har du endda selv nogle i fryseren?

Flæskestegssandwich med majsmos af citron, persille og hvidløg, to sandwich (to personer): 
To mellemstore boller – gerne noget lidt groft med bid i
2 skiver flæskesteg 
2 håndfulde snittet rødkål
2 spsk mayo – gerne kryddermayo

100 gram majs (friske eller optøede fra frost)
En god håndfuld persille
1 spsk citronsaft
1 fed hvidløg 

  1. Start med at lave majsmosen – vi smed bare det hele i en blender: Majs, persille, hvidløg og citronsaft. Smag evt. med citronsaften – det er jo en smagssag. Kør alle ingredienserne til en fed masse, således at du har en lækker, krydret majsmos. Majsene giver den masser af sødme.
  2. Vi grillede et par skiver flæskesteg fra dagen før på vores bordgrill – men du kan også sagtens bruge en grillpande eller helt undlade at gøre noget ved flæskestegsskiverne fra dagen før. Kødet skal ikke have ret lang tid på hver side.
  3. Mens flæskestegsskiverne grilles, kan du hurtigt snitte lidt frisk rødkål – jeg kan godt lide, at det er forholdsvist fint snittet, men det er smagssag :)
  4. Lun dine boller og så er du vist ved at være klar til at samle din flæskestegssandwich.
  5. Skær dine boller over og smør den øverste med mayo, smør den nederst med et godt lag majsmos.
  6. Smid så frisk snittet rødkål i og herefter flæskestegsskiven…
  7. Klap sammen og enjoy! Server evt. med en frisk kålsalat eller fritter til…

XO Lise 

Bookmark permalink.

Kommentarer

  1. Fantastisk tip mht. Synoptik! Det spreder jeg lige i familien :)

    • Kære Venter På Vin (elsker navnet!), tak for din kommentar og undskyld mit sene sene sene svar. Babyen kom og væltede hele min verden – men på den bedste måde :) KH Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *