Fyldte auberginer med grøntsager og feta

Billede 22-05-2016 20.43.16 Billede 22-05-2016 21.21.43 (1) Billede 22-05-2016 21.37.13 Billede 22-05-2016 21.37.09 Billede 22-05-2016 21.41.27 Billede 22-05-2016 21.41.08 Billede 22-05-2016 21.41.18

Vi er begyndt at spise mere vegetarisk herhjemme. Ikke vegansk, om end vi gerne ville, men vegetarisk. Efter vi så dokumentaren Cowspiracy for nyligt, har vi tænkt meget over at sætte vores kødforbrug ned. Jeg vil helt klar anbefale jer at se den :) I dag får I en super lækker vegetarisk ret, som er helt perfekt til varme sommeraftner. Derudover er retten perfekt til at tømme køleskabet, da du kan smide præcis de grøntsager i, som man lyster. Sørg bare for at få grøntsagerne skåret i mindre stykker, så kan du faktisk bruge lige, hvad du umiddelbart har i køleskabet. Se min anden tøm køleskabet opskrift her.

Fyldte auberginer med grøntsager og feta, 2 pers.:
2 store auberginer 
4 halvsmå gulerødder
1 rødløg 
3 fed hvidløg 
200 – 220 g blomkål 
1 frisk chili
200 g feta 
1 tomat
Friskkværnet peber
Frisk basilikum

  1. Start med at halvere de to auberginer. Udhul dem herefter, så de cirka har en halv centimeters “kød” tilbage.
  2. Gem “kødet” fra den ene aubergine til fyld. “Kødet” fra den anden aubergine kan fryses ned til grøntsagssuppe eller lignende.
  3. Læg de halverede auberginer på en bageplade med bagepapir.
  4. Skær og snit herefter gulerødder, løg, hvidløg, blomkål og chili i mindre stykker og smid i en skål. Skær også “kødet” fra den ene aubergine i mindre stykker og put også i skålen.
  5. Smuldr fetaen ned i samme skål og rør godt rundt.
  6. Fordel grøntsags-feta-blanding i de udhulede auberginer og kværn lidt peber over.
  7. Bag de fyldte auberginer midt i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
  8. Skær i mellemtiden tomaten i skiver.
  9. Tag auberginerne ud af ovnen efter de 15 minutter og placer tomatskiverne på auberginerne.
  10. Bag igen i fem – ti minutter ved 200 grader og servér med friske basilikumblade … og evt. lidt chiliolie.

Rigtig god sommer. 
XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *