Græsk inspireret pita med peberfrugtcreme og kyllingedeller

middagmedpeberfrugtcreme (1) (900x600) middagmedpeberfrugtcreme (2) (900x600) middagmedpeberfrugtcreme (3) (900x600) middagmedpeberfrugtcreme (4) (933x1400) middagmedpeberfrugtcreme (5) (900x600) middagmedpeberfrugtcreme (6) (900x600)

Hej venner. Som jeg lovede jer i går, da jeg delte opskriften på peberfrugtcreme med bagte peberfrugter og feta, så kommer der her et lille tip til hvordan I bl.a. kan bruge peberfrugtcremen. Den er god til rigtig mange ting – og bl.a. som spread i en græsk pita.

Du kan lave dem med helt almindelige pitabrød – det gjorde jeg her til aften – men du kan også overveje, om du skal have fat i nogle lækre, græske gyros brød (de sælger bl.a. nogle i SuperBrugsen). Og hvis du føler dig snydt for ost i opskriften her så husk, at peberfrugtcremen er fyldt med cremet feta.

Græsk inspireret pita med peberfrugtcreme og kyllingedeller, 2 personer:
4 pitabrød 

400 g kyllingefars 
1 forårsløg 
2 fed hvidløg 
2 spsk paprika 
3 tsk spidskommen 
2 spsk olivenolie
Salt og peber 

1/3 af en agurk 
En lille håndfuld dild 
Et kvart lille løg 
2 spsk eddike 
½ tsk sukker 
½ tsk salt 

Salat 
1 – 2 tomater 
½ avokado 
½ gulerød 

Peberfrugtcreme 

  1. Start med at røre kyllingefarsen med alle krydderier, olivenolie, presset hvidløg og hakkede forårsløg.
  2. Lav kyllingefarsen til små kyllingefrikadeller af 2 – 3 cm i diameter og smid dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag kyllingefrikadellerne midt i ovnen ved varmluft 250 grader i 20 – 25 minutter.
  4. Imens kan du lave en lille agurkerelish: Skær en tredjedel af en agurk ud i mindre tern og smid i en skål.
  5. Hak en lille håndfuld dild og bland det med agurketernene.
  6. Hak også en smule løg og bland det i.
  7. Vend det hele rundt med sukker, salt og eddike. Jeg brugte hvidvinseddike.
  8. Stil agurkerelishen i køleskabet, indtil du skal bruge den.
  9. Skær salat, tomater, gulerødder og avokado som du foretrækker.
  10. Når kyllingefrikadellerne er færdige, tages de ud og brødene varmes i fem minutter ved 150 grader varmluft.
  11. Server hele molevitten med hjemmelavet peberfrugtcreme (hvis du ikke så opskriften i går, så finder du den her). 

Rigtig god aften. 
XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *