Kanelsnegle på bund af karamel og nødder


Sødeste læsere, det er virkelig lang tid siden, at jeg har delt en opskrift med jer her på bloggen. Det er desværre sjældent, at jeg har tid til at lave mad herhjemme – og endnu mere sjældent, at jeg har tid til at fotografere og dokumentere madlavningen ;)

MEN da vi i sidste måned havde hygge med mit PR-team på jobbet, havde jeg lovet at bidrage til desserten og derfor fik jeg taget mig sammen til at kagebage én af mine yndlings desserter eller bare kager; nemlig snaskede kanelsnegle med både kanel og hasselnødder. Opskriften kan også laves med mandler, pecannødder eller endda peanuts – men jeg foretrækker personligt hasselnødder. Hasselnødderne skal oven på karamellen. Karamellen stivner naturligvis, når kanelsneglene bliver kolde og derfor vil jeg klart anbefale at servere dem lune! Her er de aller bedst og helt ærligt også aller mest snaskede! Du kan overveje, om du skal servere dem med dem omgang vaniljeis? Men jeg synes, at de gør sig godt solo! Opskriften er med inspiration fra Sarahs kager, hvor jeg så en opskrift meget lig denne for flere år siden.

Kanelsnegle på bund af karamel og nødder, 10 – 12 stk.
1 dl mælk
50 g gær
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
100 g smør
350 g mel

100 g smør
100 g brun farin
1 spsk kanel

50 g smør
3 spsk honning
1 spsk sirup
200 g brun farin

75 g hasselnødder

  1. Start med at lave dejen, da denne skal hæve i 30 minutter. Det gør du ved først at lune mælken – f.eks. i en kasserolle. Mælken må ikke koge.
  2. Hæl så den lune mælk i en større skål og rør 50 gram gør ud i den lune mælk.
  3. Tilsæt 1 spsk sukker og lidt salt til den lune mælk også.
  4. Tilsæt mel lidt af gangen og rør ægget sammen med mælk, gær, salt og sukker, så dejen begynder at tage form.
  5. Smelt 100 gram smør og rør dette i dejen også, så den bliver flot og glat.
  6. Stil den så under et hviskestykke og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
  7. Imens kan du tænde ovnen på 185 grader varmluft og gå i gang med at lave fyldet til kanelsneglene.
  8. Fyldet laves nemt med blødt smør, brun farin og en spsk kanel, som røres sammen til en lækker masse.
  9. Nu kan du også udnytte tiden ved at hakke 75 gram hasselnødder og putte dem i en skål, indtil de skal bruges igen.
  10. Når dejen er færdig med at hæve, rulles den ud til en aflang firkant og fyldes smøres ud på hele dejens overflade. Rul så dejpladen sammen til en aflang rulle.
  11. Lad rullen ligge for nu og lav så karamellen. Karamellen laves ved at smelte smør, honning, sirup og brun farin i en gryde ved mellem varme. Pas på med at det ikke bliver for varmt eller bobler, men lad det dog smelte helt sammen til en flydende og lækker karamel.
  12. Beklæd et ildfast fast (gerne et lasagnefad) med bagepapir og hæld karamellen i bunden.
  13. Drys så de hakkede hasselnødder ud over karamellen.
  14. Skær din rulle af dej ud i 10 – 12 stykker og placer dem oven på hasselnøddebunden.
  15. Sæt hele fadet midt i ovnen og bag dem i 15 – 20 minutter ved 185 grader.
  16. Tag dem ud og lad dem køle lidt, så karamellen når at stivne en smule, inden du serverer dem :) God fornøjelse!

XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *