Kyllingesalat med mere grønt! Grønkål og timian

Kære skønne jer. I dag vil jeg lige dele dagens aftensmad med jer. Simon smed nemlig en lille rest grønkål i en omgang hjemmelavet kyllingesalat for nyligt – og det var slet ikke dumt! Så det har vi eksperimenteret lidt med siden, og vi er faktisk blevet ret glade for resultatet. Det er en virkelig god måde at få lidt mere grønt og lidt mindre kød ind i sine hverdagsretter – og så er det bare super nem aftensmad!

Servér kyllingesalaten/hønsekødssalaten her på en omgang ristet rugbrød til aftensmad – eller i en croissant til frokost.

Kyllingesalat med grønkål og timian, rigeligt til 6 – 7 madder: 
300 g kylling 
125 g grønkål 
1 stor tsk sennep
3 spsk mayo
3 spsk cremefraiche 18 % 
1 løg 
Skallen af 1 øko citron 
Saften af ½ citron 
Salt og peber
Masser af frisk timian

Rugbrød 

  1. Start med hurtigt at blanchere grønkål i små stykker. Det vejer 125 gram, når det ikke er blancheret og når det er blancheret, vejer det omkring 140 gram.
  2. Steg eller grill dit kyllingekød.
  3. Mens kyllingekødet køler af og grønkålen drypper af, kan du hakke dit løg i små tern.
  4. Bland sennep, mayo, cremefraiche, citronsaft, salt, peber og skallen af en økologisk citron. Bland også de hakkede løg i.
  5. Pluk dit grillede kyllingekød, så det bliver til små strimler.
  6. Hak frisk timian fint. Gem lidt til pynt.
  7. Bland grønkål, kylling og timian i mayoblandingen. Smag evt. til med sennep, salt og peber.
  8. Servér på ristet rugbrød – eller præcis hvad du foretrækker :)

XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *