Paprikagryde med lidt flere grøntsager

Kære søde, kønne og skønne læsere. Jeg håber, at I har haft det godt? Det er efterhånden en uges tid siden, at jeg var forbi bloggen. I mellemtiden har jeg været i det jyske for at fejre min smukke mor, som fyldte år. Herudover, har jeg savnet min søster, men også glædet mig over hendes fede tur, grint og drukket vin med mine kollegaer – og så har jeg lavet mere mad, end jeg plejer! Og det er virkelig dejligt! Siden vi flyttede til Vesterbro i maj sidste år, har vi begge haft tiltagende travlt og derfor har energien simpelthen ikke været til at kokkererer… Dét plus de mange vildt lækre madsteder her på Vesterbro har bare gjort, at vi ikke har fået meget hjemmelavet mad her i lejligheden. Og for at være ærlig, så har jeg savnet at være i køkkenet. Og nu hvor jeg lige så stille er på vej tilbage, nyder jeg det rigtig meget!

SÅ i dag får I opskriften på en paprikagryde, som jeg prøvede for nyligt. Jeg har aldrig lavet paprikagryde før, men har ofte fået det som barn. Jeg må indrømme; at det kom lidt bag på mig, hvor meget kød der skal i sådan en… Så jeg skar ned på meget af kødet og har skruet op for grøntsagerne – og tilføjet chorizo, ligesom hos Valdemarsro, hvilket virkelig satte prikken over i’et.

Jeg brugte cocktailpølser fra dåse – ikke af sådan helt fri vilje, men når nu man “vinder” en dåse cocktailpølser i pakkespil og man er total imod madspild, så måtte jeg jo finde en måde at bruge dem på ;) …Opskriften kommer her:

Paprikagryde, 4 – 5 pers.:
3 løg
500 g champignon
2 røde peberfrugter
250 g cherrytomater

150 g bacon
100 g chorizo 
300 g svinekoteletter 
115 g pølser
2 spsk sød paprika 
2 spsk almindelig paprika 
1 dåse hakkede tomater 
140 g tomatpure 
3 dl piskefløde 
1 spsk olie
Salt og peber

Krydderurter – f.eks. persille eller rosmarin

Server med ris

  1. Start med at skære alle grøntsagerne: Skær løgene i mindre tern (eller riv dem på et rivejern), skær champignonerne i mindre stykker og skær tern af peberfrugterne. Og husk at halvere cherrytomaterne.
  2. Tag en stor gryde og steg dit bacon.
  3. Tag herefter baconen op og læg det til side, mens du hurtigt rister tomatpuren og paprika af.
  4. Smid dine hakkede løg oven i og rist også dem let. Suppler evt. med lidt olie.
  5. Skær chorizo, svinekoteletter og cocktailpølser i mundrette stykker.
  6. Smid chorizo, svinekoteletter og pølser i mindre stykker ned i gryden og steg det hurtigt af ved middel varme, så de får en meget let stegeskorpe.
  7. Bland også champignon i skiver i og lad det stege lidt, indtil de får lidt farve. Hav tålmodighed.
  8. Rør det hele rigtig godt sammen og tilføj de hakkede tomater og halvdelen peberfrugterne. Suppler evt. med lidt vand, hvis nødvendigt.
  9. Smid låget på gryden og lad den simre ved forholdsvis lav varme i omkring 15 minutter.
  10. Imens kan du koge risene efter anvisning på pakken. Jeg vil anbefale omkring 1 – 1,5 dl ris pr. person.
  11. Imens din paprikagryde simre, kan du også hakke friske krydderurter til at toppe retten med. Jeg brugte rosmarin og persille, men timian vil helt sikkert også gøre sig godt!
  12. Efter de 15 minutter tilsætter du resten af peberfrugterne, cherrytomaterne og fløde.
  13. Kog det hele op og sluk så for varmen.
  14. Smag til med paprika, salt og masser af peber – og server så med ris og friske krydderurter. Enjoy! Det er en perfekt ret at varme sig på.

XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *