Peberfrugtcreme – med bagte peberfrugter og feta

peberfrugtcreme (1) (900x601) peberfrugtcreme (3) (900x577) peberfrugtcreme (4) (900x600) peberfrugtcreme (5) (900x600) peberfrugtcreme (6) (900x600) peberfrugtcreme (7) (900x562) peberfrugtcreme (9) (900x601)

Hej min ven. Wauw wauw jeg er træt, så jeg vil gøre det kort i dag. Men short and sweet ;) Eller short and spicy måske ? … Jeg vil nemlig gerne dele min opskrift på peberfrugtcreme med jer. Den er et ret stort hit herhjemme og blandt mine gæster, så jeg håber også, at I vil kunne lide den.

Peberfrugtcremen er allerbedst, når den serveres som dip og særligt til nybagt brød, hvis du spørger mig. Men den er også fantastisk til at peppe enhver salat, en sandwich eller endda en pastaret op. Der er mange gode muligheder. I dag får I opskriften, og så vil jeg i morgen dele med jer, hvad man bl.a. kan bruge den til :) Enjoy!

Peberfrugtcreme, en skål – rigeligt til 4 personer:
2 – 3 røde peberfrugter (du kan også godt bruge grønne og gule)
1 tomat
2 fed hvidløg 
250 gram feta 
En stor håndfuld persille 
1 – 2 spsk. olivenolie 
Chili efter temperament 
Salt og peber 

  1. Start med at bage dine peberfrugter – hvis du har en grillfunktion i din ovn, så skru op for den på 250 – 300 grader og placer bagepladen øverst i ovnen. Obs! husk at halvere dine peberfrugter først og læg dem med skindet opad på en bageplade med bagepapir. Bag også dine ene tomat med – den skal bare hel ind i ovnen.
  2. Bag i en varm ovn i 10 minutter eller til at skindet så småt begynder at blive sort på peberfrugterne.
  3. Tag så dine peberfrugter op og læg dem i en plastikpose (pas på du ikke brænder dig). Slå knude på plastikposen.
  4. Lad peberfrugterne sidde og dampe i plastikposen lidt. Imens, kan du smide olivenolie, persille, hvidløg og chili i en god blender eller foodprocessor – også den varme tomat, den giver lidt sødme.
  5. Pil herefter skindet af alle dine peberfrugter og smid dem (uden skind) i blenderen eller godprocessoren.
  6. Blend så det hele til en flot orange masse.
  7. Tag herefter din cremede feta og rør den godt sammen med peberfrugtmassen med en gaffel. Smag løbende til med salt og peber.
  8. Når du er tilfreds med konsistensen serveres det med et smil ;)

XO Lise

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *