Ris med kål, pastinak og pesto

kaalris (1) kaalris (2) kaalris (3) kaalris (5) kaalris (6) kaalris (7) kaalris (8) kaalris (9) kaalris (10)

OPDATERET SEP. 2018: Kære læsere. Dette er én af mine yndlings retter – og den plejer heldigvis også at tage kegler, når jeg serverer den for gæster. Selvom den ikke nødvendigvis ser ud af så meget, så smager den fantastisk! Da jeg for nyligt lavede den igen, tog jeg nye billeder af den, da de oprindelige er helt tilbage fra 2014. Det er en fantastisk efterårsret, som Simon oprindeligt serverede for mig i starten af vores forhold. Siden har jeg efterlignet den mange gange – specielt, da jeg boede sammen med Janie var den et stort hit i vores lejlighed.

Den kan serveres både med savoykål, spidskål og evt. også grønkål. Og så synes jeg jo, at den er fantastisk med hjemmelavet grøn pesto – men andre pestoer kan helt iskkert også gøre det. God fornøjelse.

RIS MED KÅL, PASTINAK OG PESTO, 2 pers.:
1 dl ris
2 dl vand
Ca. 1/4 af et savoykålhoved eller spidskål
1 stor gulerod
1 pastinak
50 g bacon
3 spsk grøn pesto
1 æble

  1. Start med en masse hakning! Hak kål fint i tynde strimler.
  2. Skral både guleroden og pastinakken – og riv begge på et groft rivejern.
  3. Skær herefter æblet ud i fine små tern, lidt mindre end én cm i størrelse.
  4. Steg bacon i en dyb pande og steg herefter kål, gulerod og pastinak i baconfedtet. Steg grøntsagerne til de bliver bløde, men stadig har lidt bid i sig.
  5. Hæld de 2 dl vand i en gryde og hæld risene i, lad det koge – risene skal bare koge, til vandet er ved at være kogt væk.
  6. Hak baconen og blad det med grøntsagerne sammen med æbleternene.
  7. Bland herefter risene i retten og tag det af varmen.
  8. Slut af med at blande pestoen i hele retten. …Server :)! Perfekt efterårsret. Og psst… Den bliver ekstra lækker med hjemmelavet grøn pesto!

Sov godt!
XO Lise  

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *