Spidskålssalat med laks og hjemmelavet dilddressing

Laksesalat (1) Laksesalat (2) Laksesalat (3) Laksesalat (4) Laksesalat (5) Laksesalat (7)

Hej og godaften sødeste læsere. Det er ved at være længe siden, at det er blevet til sådan et lille “aften-indlæg” for mig, men det er nu meget hyggeligt.

Inden jeg springer til dagens/aftenens emne, vil jeg lige hurtigt fortælle jer, at jeg eeeeendelig fik set La La Land i går! Min bror, Simon og jeg var i Palads og se den – and let me tell you ladies and gents; den var fantastisk! Hvis I ikke har set den endnu, så skynd jer i biografen! Emma Stone og Ryan Gosling er SÅ skønne… SÅ skønne!

Men nok om skønne skønne skuespillere og mere om skønne salater! For nogle gange skal det bare gå lidt stærkt, og det skulle det inden påske, da Simon og jeg skulle afsted til Nordjylland. Derfor biksede jeg en salat sammen af resterne i køleskabet og lavede en dressing af mine nye Santa Maria Cooking pastes (kan I huske, at jeg fortalte jer, at jeg var til lanceringsevent med Santa Maria i marts? ellers kan I læse indlægget her). I kan købe Santa Marias Cooking pastes i jeres lokale supermarked. Og hvis I ikke lige kan få fat i dem, kan I bruge dild olie (put olie og dild i en blender, og så har du dild olie ;)) og almindeligt presset hvidløg.

Spidskålssalat med laks og hjemmelavet dilddressing, 2 pers.:
½ spidskål
30 g pinjekerner
2 – 3 gulerødder
1 lille rødløg
1 stor håndfuld dild
200 g laks
Sesamfrø

Saften af 1 citron
5 tsk dild paste/dild olie
2 tsk hvidløgspaste  / 2 fed hvidløg
2 – 3 tsk olivenolie

  1. Start med at snitte grøntsagerne – jeg brugte en mandolinjern til spidskål og rødløg. Gulerødderne rev jeg på et halv-fint rivejern.
  2. Når du har snittet rødløget, læg det da i vand for at tage den skarpe løgsmag.
  3. Rist pinjekerner hurtigt på en tør pande.
  4. Jeg brugte varmrøget laks med peber til salaten, men brug det laks eller ørred, som du selv foretrækker. Skær laksen i mindre stykker, og bland laks, spidskål, pinjekerner, gulerødder, frisk dild (husk lige at klippe det i mindre stykker ;))
  5. og til sidst rødløgsskiverne. Slut af med at drysse lidt sesamfrø over salaten – de er SÅ sunde og smager dejligt! (synes jeg).
  6. Lav herefter dressingen, det er nemt og hurtigt. I en lille skål rører du saften af én citron, dild paste, hvidløgspaste og olivenolie sammen.
  7. Servér denne flotte og farverige salat sammen med dressingen, når du har lyst til lidt sommerstemning i dit køkken :)

XO Lise

Sponsoreret – Santa Maria Cooking Paste er modtaget i gave.

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *