Tomatret med kikærter, gulerod og æg

IMG_2481 IMG_2473 IMG_2485 IMG_2478 IMG_2483 IMG_2480 IMG_2489 IMG_2494

Jeg er netop begyndt at se ‘Legends of Tomorrow’… Indtil videre er den lidt for sensationel til min smag. Men med både Wentworth Miller og Dominic Purcell på rollelisten, så skal den helt sikkert have en chance #prisonbreakfangirl. 

Men nu til dagens indhold på bloggen. Jeg har glædet mig helt vildt til at dele denne opskrift med jer. Det er nemlig en opskrift, som jeg selv er ekstremt begejstret for. Jeg er helt vild med all things tomato – og derudover er jeg jo meget anti-madspild. Denne ret kan nemt tilpasses med grøntsager eller kød, som du allerede har i dit køleskab. Så den er perfekt som en form for “ryd op i køleskabet”-kinda dish. Jeg brugte revet gulerod i denne ret, men alternativt kan I bruge revet squash, ris, nudler eller pasta. Og jeg brugte koriander – men disse kan udskiftes med enhver anden krydderurt, f.eks. timian, purløg, eller basilikum. OBS! Du skal bruge en dyb pande som kan gå i ovnen – eller et ovnfast fad ;)

Retten er inspireret af denne opskrift fra Stonemuse.

Tomatret med kikærter, gulerod og æg, 2 pers.:
570 ml flydende tomat (jeg brugte Knorrs chunky Italien chunky tomato soup – alternativt kan flåede tomater bruges)
3 æg
400 g kikærter (på dåse)
1 tomat
2 skiver bacon
200 g gulerødder
1 stort fed hvidløg
1 løg (rødløg eller skalotteløg)
Koriander  
Lidt olie til stegning

  1. Snit løg fint, skær tomaten i stykker og riv gulerødderne.
  2. Hæld vandet fra kikærterne.
  3. Steg løg og gulerødder let på panden.
  4. Tilsæt herefter flydende tomat, pres et hvidløg ud heri og røg godt rundt. Tilsæt også kikærterne og fordel let.
  5. Lav tre fordybninger i tomatblandingen i panden og slå æggene ud heri.
  6. Skær baconen i mindre stykker og placer øverst.
  7. Smid panden i ovnen ved 200 grader i 15 min.
  8. Lad retten køle en lille smule af før servering. Server herefter med masser af koriander. ENJOY! I sure did… 

XO Lise

Bookmark permalink.

Kommentarer

  1. Det ser bare helt vildt lækkert ud, det må jeg simpelthen prøve i ugens løb :) Tak for tip

  2. Jeg er blevet nomineret, og nu nominere jeg dig. Se mere om Liebster awarden lige her: http://tealattewithstyle.com/?p=4121 Håber du vil tage godt imod den – du fortjener det

    • Kære Emma. Mange tak for det. Hvor er det bare sødt af dig. Jeg opfylder desværre ikke kravene, da mit læsertal er et godt stykke over 1000 månedlige læsere.

      De bedste hilsner
      Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *